A CPL ajtó egy speciális típusú beltéri ajtó, amelyet folyamatos nyomással laminált felület borít.

Ezek az ajtók számos előnnyel rendelkeznek, amelyek miatt népszerű választásnak számítanak mind otthoni, mind irodai környezetben.

 

CPL ajtók jellemzői:

1. Tartósság: A CPL ajtók rendkívül strapabíróak, ellenállnak a karcolásoknak, ütésnek és egyéb fizikai sérüléseknek, így hosszú távon is megőrzik esztétikus megjelenésüket.

2. Könnyű tisztítás: A laminált felület könnyen tisztítható, ellenáll a szennyeződéseknek és foltoknak, ami praktikus megoldássá teszi a gyakran használt helyiségekben.

3. Széles szín- és mintaválaszték: A CPL ajtók sokféle színben és mintával kaphatók, beleértve a faerezetű mintákat és egyszínű felületeket is, így könnyen illeszkednek bármilyen belső térhez.

4. Költséghatékonyság: A CPL ajtók általában kedvező árúak, ami költséghatékony megoldást jelent anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a minőségben és megjelenésben.

5. Környezetbarát: Gyártási folyamatuk során gyakran használnak újrahasznosított anyagokat, és maga a laminált felület is környezetbarát lehet.

 

Műszaki jellemzők:

- Alapanyag: Az ajtólapok általában MDF vagy HDF alapanyagból készülnek, amelyeket CPL réteggel borítanak.
- Vastagság: Az ajtók vastagsága változó lehet, de általában 40 mm körüli.
- Felületkezelés: A laminált felület lehet matt vagy fényes, a választott stílustól függően.

Felhasználási területek:

- Lakóházak: Beltéri ajtóként nappaliban, hálószobában, fürdőszobában stb.
- Irodák: Kiváló választás irodák belső ajtóihoz, mivel tartósak és könnyen tisztán tarthatók.
- Közintézmények: Iskolákban, kórházakban és egyéb közösségi helyeken is alkalmazhatók, ahol nagy a forgalom.

Összességében a CPL ajtók kiváló választást jelentenek azok számára, akik tartós, esztétikus és könnyen karbantartható belső ajtókat keresnek.